Utiliteitsbouw
Utiliteitsbouw
Utiliteitsbouw
Utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw

Van Dalfsen Bouw is ervaren in het creëren van functionele en indrukwekkende utiliteitsgebouwen die voldoen aan de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers. Met vele jaren ervaring in de utiliteitsbouw, zijn we een betrouwbare partner voor het realiseren van veelzijdige en op maat gemaakte faciliteiten.

Jouw partner in utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw omvat een breed scala aan commerciële en openbare bouwprojecten. Van kantoren en winkelcentra tot scholen en industriële complexen. Het gaat ons erom dat de utiliteitsbouwprojecten de zakelijke doelstellingen van de klant ondersteunen en dat ze bijdragen aan het welzijn van de gebruikers.

We begrijpen dat elk utiliteitsbouwproject uitdagingen met zich meebrengt. Ons ervaren team van professionals beschikt over de expertise en flexibiliteit om aan al jouw eisen te voldoen. Of het nu gaat om het ontwerpen van een energiezuinig kantoorgebouw, het creëren van een moderne schoolomgeving of het bouwen van een geavanceerd industrieel complex, wij overtreffen graag de verwachtingen.

We voeren utiliteitsbouwprojecten uit van begin tot eind:

  • Projectplanning en ontwerp: We werken nauw samen met onze klanten om een duidelijke visie te krijgen van het bouwproject. We verrassen je graag met een innovatief ontwerp dat voldoet aan alle functionele en esthetische vereisten.

  • Bouw en constructie: Met onze jarenlange bouwervaring en toegang tot hoogwaardige materialen, zorgen we dat er efficiënt gewerkt wordt in goed georganiseerde bouwfasen. We streven naar het leveren van kwaliteitswerk binnen de afgesproken tijd en budget.

  • Kwaliteitscontrole en veiligheid: Kwaliteit en veiligheid zijn essentieel in utiliteitsbouwprojecten. We voeren grondige kwaliteitscontroles uit tijdens elke fase van de constructie en zorgen ervoor dat alle veiligheidsnormen strikt worden nageleefd.

Samenwerken met Van Dalfsen Bouw betekent samenwerken met een betrouwbare partner die jouw bouwproject tot een succes maakt. Wij zijn trots op de utiliteitsbouwprojecten die we al mochten realiseren. Kunnen we helpen om ook jouw visie/wens/ideeen/plannen werkelijkheid te laten worden?

Neem contact op

Waarom bouwen met Van Dalfsen Bouw?

Van Dalfsen Bouw staat voor transparantie. We communiceren eerlijk en duidelijk en houden klanten goed geïnformeerd. We geven openheid van zaken over processen en resultaten. Mede daarom werken we met een open begroting. Als klant weet je waar je aan toe bent.

Van Dalfsen Bouw staat voor kwaliteit. We geloven in het leveren van hoogwaardige bouwwerken die een leven lang meegaan. We gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit en werken volgens de beste vaktechnieken om duurzaamheid en stevigheid te waarborgen.

Van Dalfsen Bouw staat voor betrouwbaarheid. We komen onze beloften na en respecteren de afgesproken deadlines. We werken binnen het vastgestelde budget, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Komen we er echt niet uit? Dan hoor je dat tijdig van ons.


Van Dalfsen Bouw staat voor klantgerichtheid. Onze klanten staan centraal in alles wat we doen. Ze hebben altijd 1 contactpersoon. We luisteren naar hun wensen, beantwoorden hun vragen en zorgen ervoor dat ze op de hoogte worden gehouden van elke stap in het bouwproces.

Veelgestelde vragen over utiliteitsbouw

Uiteraard. Je vindt deze op onze projectenpagina.

Als klant heb je altijd 1 contactpersoon waar je terecht kan voor vragen en updates. Dit is eigenaar Karst van Dalfsen.

Ja, we vinden duurzaamheid en milieuvriendelijk werken belangrijke zaken. Voor het starten van nieuwe bouwprojecten en dus het verkrijgen van een vergunning moet sowieso voldaan worden aan een BENG berekening. Hiermee wordt de energieprestatie van een woning of een utiliteitsgebouw bepaald. 

Ook bouwen we circulair, wat inhoudt dat we er rekening mee houden dat de producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Door circulair te bouwen worden grondstoffenvoorraden niet uitgeput: hergebruik staat hierbij dan ook centraal.

Van Dalfsen Bouw heeft het als prioriteit om projecten op tijd en binnen het budget te voltooien. We maken altijd duidelijke afspraken met onderaannemers, wat veelal vaste relaties van ons zijn dus we weten hoe ze werken en we hebben korte lijnen met hen. We blijven de ontwikkeling van onze projecten op de voet volgen. 

Bij de start van een project kijken we natuurlijk eerst naar wat de wens van de klant is: wanneer willen ze beginnen of belangrijker nog: wanneer moet het klaar zijn. Vanaf daar rekenen wij terug om te kijken of dat realistisch is. Zo niet, dan proberen we een tussenoplossing te vinden voor bijvoorbeeld tijdelijke woonruimte of een tijdelijk magazijn. Vervolgens maken we een planning hoe we alles realiseren voor opleverdatum.

Van Dalfsen Bouw is als hoofdaannemer verantwoordelijk, dus we zorgen ervoor dat voldoen wordt aan de relevante bouw- en veiligheidsvoorschriften. Denk aan het gebruik van gekeurde steigers, gekeurd materieel etc.

Jazeker. We begrijpen dat dit belangrijk is voor de juridische en financiële veiligheid van onze klanten. Daarom hebben we een doorlopende CAR-verzekering. Als er wat is, is dat altijd verzekerd.

Ja, uiteraard. We hebben altijd nauw contact met onze klanten en een tevreden klant is voor ons het belangrijkst. We werken met betrouwbare partners die staan voor een hoge kwaliteit van de werkzaamheden. Er gebeurt vrijwel nooit wat, maar mocht er onverhoopt toch iets voorvallen dan lossen we het op. Sowieso werken we altijd met een zogenaamde 'tweede oplevering'. Dat betekent dat we drie maanden na oplevering samen afspreken om alles nog eens door te nemen.

Van Dalfsen Bouw geeft voorafgaand aan de start van een project een begroting af, zodat je weet wat het ongeveer gaat kosten. De stand van de werkzaamheden is bij Van Dalfsen Bouw altijd verder dan de facturatie, omdat we factureren aan de hand van de inkoopfacturen. De facturen van de onderaannemers ontvangen wij. We zetten deze vervolgens, voorzien van onze eigen marge, door naar de klant. We factureren dus later en niet vooraf.

Ik help je graag!

Bouwen wij samen aan jouw toekomstige project? Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Karst.